Αλέξης Σαββόπουλος

Νίκη… αγχολυτικό για τον Άρη

Σημασία βέβαια στην παρούσα φάση έχει η νίκη και οι τρεις βαθμοί και όχι το θέαμα και η χορταστική μπάλα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το υπερβολικό άγχος λένε οι ειδικοί ότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Στην περίπτωση του Άρη, οι δυο ισοπαλίες εκτός προγράμματος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τα όσα ακολούθησαν τον αγώνα με τον Αιγινιακό, προκάλεσαν στους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και παρά το γεγονός ότι ο Κισσαμικός δεν τον απείλησε καθόλου, έφτασε σε ένα διπλό που άξιζε να το πάρει πιο αγόγγυστα. Βουτηγμένοι στο άγχος οι κίτρινοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα και αντί να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο (αυτό που χάνει ο Νέτο στο 36΄απλά δεν χάνεται), αναγκάστηκαν να παίξουν άμυνα στο τέλος για να κρατήσουν το «χρυσό» γκολ του Καπνίδη (πάλι αυτός).

Σημασία βέβαια στην παρούσα φάση έχει η νίκη και οι τρεις βαθμοί και όχι το θέαμα και η χορταστική μπάλα. Δίνει στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ηρεμία για να συνεχίσει τη δουλειά, την κρατάει σε επαφή με τις ομάδες που έχουν κάνει το απόλυτο και φυσικά
ψυχολογία στους παίκτες που ήταν φανερό στα Περιβόλια, ότι είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο ΑΡΗΣ απλά το πρόγραμμα να εκμεταλλευτεί ως τη διακοπή των Χριστουγέννων (τρία ματς εντός με Καλλονή, Τρίκαλα, Χανιά) εκτός με τον αδύναμο Πανελευσινιακό, ενδέχεται να πατήσει και κορυφή ώστε να λυθούν τα πόδια και να βγάλουν στο χορτάρι οι παίκτες τις πραγματικές τους δυνατότητες. Γιατί κακά τα ψέματα, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του Άρη. Ο Αντρέου που αποκτήθηκε ως εξάρι και κρατάει και μια θέση ξένου, μόνο αμυντικό χαφ δεν είναι, παρά την απίστευτη στήριξη που έχει από τον προπονητή του. Ο Ίλιτς αναζητά ακόμη τον ρόλο του στην ομάδα και μοιάζει χαμένος στη μετάφραση. Ο έτερος σέρβος ο Μιλούνοβιτς δεν ανταποκρίνεται στη θέση για την οποία αποκτήθηκε, του winger, ο Τζεμπούρ είναι… χαμένος, ενώ ακόμη και ο πολύπειρος Ραούλ Μπράβο, διστάζει να βγάλει την πρώτη μπάλα από την άμυνα και επιδίδεται σε ανούσιες μακρινές μπαλιές.

Η ομάδα, δηλαδή εν όψει Ιανουαρίου χρειάζεται συγκεκριμένες πινελιές ενίσχυσης για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του προπονητή και πιο ελκυστικό τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Ως τότε ο Νίκος Αναστόπουλος θα προσπαθήσει, με την ηρεμία που του δίνει η χθεσινή νίκη να κάνει το απόλυτο ως τις γιορτές και να προσπαθήσει με την διοίκηση να… μακιγιάρει τις αγωνιστικές αδυναμίες.

Υ.Γ Το ματς κυπέλλου της Τρίτης με τον Αστέρα Τρίπολης έρχεται στην κατάλληλη στιγμή για τους κίτρινους και παρέχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αγωνιστούν δίχως άγχος, ελεύθερα, αφού το κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητα αλλά και για τον κόσμο να επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x